10 tratamente naturale pentru durerile de stomac

S-a remarcat că una dintre cele mai populare cereri la magazinele naturiste este cea pentru produse care să ajute natural la alinarea durerilor de stomac. Oamenii, de la pacienţii cu cancer la părinţii cu bebeluşi suferind de colici, încearcă să caute cea mai sigură şi eficientă modalitate de a face faţă durerilor de stomac. De fapt nu există nici o cură naturală care să ajute la toate tipurile de dureri de stomac, dar dacă durerea persistă de ceva timp, ai nevoie de ajutorul unui medic. Pentru dureri simple datorate crampelor menstruale sau ingerării de alimente stricate, sunt multe alternative naturale pentru a calma stomacul.

Tratamente naturale pentru durerile de stomac

Aici este o trecere în revista a 12 remedii casnice şi cu plante care pot ajuta la alinarea diferitelor tipuri de discomfort abdominal.

  1. Ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut ca posedând proprietăţi anti-inflamatorii plus alte beneficii. Acesta mai ajută şi la uşurarea durerilor de stomac, ca şi la digestie. Se poate consuma prin curăţarea de coajă şi răzuirea rădăcinii de ghimbir şi apoi utilizarea la ceai sau în mâncare.

Pentru oamenii cărora nu le plac mâncărurile aromate, suplimentele cu ghimbir ar fi mai bune, întrucât ghimbirul poate fi un pic condimentat. Este mai bine să se facă ceai din ghimbir proaspăt decât să se cumpere ginger sau alte băuturi fermentate cu ghimbir, întrucât acestea sunt pline de zahăr. Zahărul obişnuit poate agrava şi mai mult durerea de stomac.

  1. Chimen dulce sau lemn dulce

Acestea au gust asemănător, chiar dacă sunt plante diferite. Ele au un gust care nu este plăcut tuturor, aşa că dacă cuiva nu îi place gustul, este mai bine să găsească alternative. Chimenul dulce şi lemnul dulce sunt găsite în multe ceaiuri medicinale, ca şi sub formă de suplimente. Pentru cei cărora le place gustul, mestecatul unei felii/bulb proaspete poate alina durerea de stomac.

  1. Muşeţel

Muşeţelul nu calmează doar nervii, ci alina şi un stomac dureros. Oamenii pot consuma cu încredere ceai de muşeţel pentru stomacul tulburat. Ca aromă suplimentară, se poate adaugă lămâie.

  1. Mentă

Menta, asemănătoare ghimbirului, poate fi consumată proaspătă pentru a stabiliza un stomac tulburat. Doar luaţi câteva frunze de mentă şi puneţi-le într-o cană cu apă fierbinte. Mestecatul unei frunze poate şi el ajuta.

  1. Apă cu lămâie

Pentru cei ce nu au nici ghimbir, nici lemn dulce, mentă sau chimen dulce acasă, stoarcerea unei jumătăţi de lămâie într-o cană cu apă caldă poate şi ea ajuta la alinarea stomacului.

  1. Bicarbonatul de sodiu

Antiacizii care sunt  vânduţi pe piaţă au în mod obişnuit bicarbonat de sodiu. Se poate lua o linguriţă sau două şi se amestecă într-o cană de apă călduţă pentru a scapa de indigestie sau arsuri la stomac.

  1. Apă caldă cu sare

Apa caldă cu sare este foarte bună pentru dureri în gât, ca şi pentru un stomac deranjat. O jumătate de linguriţă de sare pusă într-o cană de apă caldă cu siguranţă va funcţiona. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, este recomandat să se bea apă cât se poate de repede.

  1. Comprese cu orez cald

Căldura, se ştie, este una dintre cele mai bune metode de a alina un stomac deranjat, în special când vine vorba de crampe. Pentru cei care nu au dispozitive de încălzire acasă, se poate improviza unul dintr-un ciorap vechi şi nişte orez crud. Incalziti-l în cuptor sau pe o tigaie şi aplicaţi-l pe zona afectată; la fel se poate folosi şi sare.

  1. Oţet din cidru de mere

Acest oţet se spune că este foarte binefăcător pentru corp. Câteva linguriţe într-un pahar cu apă caldă sau rece pot ajută la alinarea durerilor.

  1. Sucul de aloe vera

Cei ce au probleme intestinale au relatat că acest suc este de foarte mare ajutor. Poate ajuta la crampe, gaze, diaree şi balonare.

Sursa: http://viataverdeviu.ro/10-tratamente-naturale-pentru-durerile-de-stomac/

Posted in Medicină alternativă.