Cele 10 legi ale Universului

Suntem fiinţe nemărginite! Încearcă să îţi aminteşti acest adevăr. Suntem deschişi oricăror posibilităţi. Nu există absolut nimic ce nu putem obţine sau fi. Lumea este plină de posibilităţi extraordinare pe care trebuie să te deschizi ca să le vezi şi să faci din viaţa ta o aventură nemaipomenită.

Înţelege cele 10 legi ale vieţii şi Universului pentru a-ţi crea viaţa pe care ţi-o doreşti. Deşi aceste adevăruri au fost exprimate de către culturile spirituale ale oamenirii în toate timpurile, doar unii oameni au reuşit să se armonizeze cu această curgere a Universului şi eliberându-se, să trăiască aşa cum îşi doresc.

Astăzi însă, tot mai mulţi oameni exersează aceste abilităţi, mai demult rezervate numai înţelepţilor şi maeştrilor:

Cele 10 legi ale Universului:

  1. Legea gândului

Viaţa ta este o reflecţie a gândurilor tale. Gândirea produce idei pe care apoi le traducem într-un scop şi mai apoi în acţiune. Aşa ne creăm vieţile. Aşa ducem către îndeplinire cele mai adânci dorinţe ale noastre.

Atunci când devenim conştienţi de gândurile noastre, putem să devenim mult mai conştienţi de ceea ce creăm în realitatea noastră. Învăţăm să ne controlăm minţile, nu să ne lăsăm controlaţi de ele.

  1. Legea surplusului

Când ţi-ai atins un scop, automat începi să îţi doreşti mai mult. Aceasta se numeşte expansiune. Prin îndeplinirea dorinţelor noastre, contribuim la expansiunea Universului, după cum explică şi Teal Swan. Prin tot ceea ce suntem şi ceea ce dăm viaţă în realităţile noastre, oferim Universului posibilitatea de a se auto-experimenta într-o infinitate de posibilităţi! Iată de ce este esenţial să mergem în direcţia sufletului nostru.

Când Divinitatea s-a auto-realizat, o altă dorinţa pentru un bine măreţ va apărea; când o stare de conştiinţa ridicată este atinsă, o nouă dorinţă pentru un bine măreţ se va manifesta şi ne va provoca către şi mai sus.

  1. Legea atracţiei

Pentru că tot ce este în jurul nostru este energie, trebuie să îţi aduci mintea la nivelul de vibraţie al lucrurilor pe care ţi le doreşti, astfel încât ele să se manifeste  în realitatea fizică. Asemănarea atrage asemănare şi aşa mai departe.

  1. Legea lui „a primi”

Universul ne oferă tot ceea ce dorim – „Cere şi ţi se va da!” . Este însă important să ne armonizăm dorinţele cu acţiunea. Dacă îţi doreşti o relaţie superbă, nu o vei primi dacă te auto-izolezi stand în casă, de exemplu.

Trebuie să fii pregătit şi deschis să primeşti ceea ce îţi doreşti.

  1. Legea recunoştinţei

Cu cât eşti mai recunoscător pentru ceva din viaţa ta, cu atât primeşti mai mult şi mai mult acel lucru. Este intenția naturală a Universului să răspundă cu şi mai mult la sentimentul de recunoştinţă.

Fă-ţi un jurnal al recunoştinţei. Este cea mai uşoară cale prin care poţi să atragi lucruri frumoase, plăcute şi mulţumitoare în viaţa ta. Şi mai mult decât atât, îţi creşti vibraţia persoanală.

  1. Legea compensării

Se mai numeşte şi „legea consecinţelor” şi este cunoscută în absolut toate culturile lumii şi transmisă pe calea unor proverbe ca „ce ţie nu îţi place altuia nu face”, sau „ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Orice gest negativ pe care îl facem împotriva cuiva se întoarce către noi pe altă cale, chiar dacă pe moment ne face să ne simţim bine.

Ralph Emerson descrie o altă latura a cestei legi, descriind natura până la urmă ambivalentă a existenţei:

„Pentru tot ceea ce ai pierdut, primeşti ceva în schimb şi pentru orice primeşti, pierzi ceva în schimb.”

  1. Legea non-rezistenţei

Poate cea mai importantă lege a Universului şi în acelaşi timp cea mai puţin exersată de oameni. Legea non-rezistenţei este cunoscută însă foarte bine în toate comunităţile spirituale sau de arte marţiale şi se referă la capacitatea de a te armoniza cu starea de transformare a Universului, fără a opune rezistenţă manifestărilor din realitatea ta, care sunt până la urmă manifestări ale vieţii.

„Acel ceva căruia îi opui rezistenţă persistă. Atunci când accepţi, treci deasupra.”– Eckhart Tolle

“Trebuie să fii fără de formă, ca apa. Când pui apă într-o cupa, ea devine cupa. Când torni apă într-o sticlă, devine sticlă. Când pui apă într-un ceainic, devine ceainic. Apa se poate scurge şi poate să cadă. Devino ca apa, prietene.” – Bruce Lee

În acest fel, în loc să îţi consumi energia dând-o problemelor, o vei folosi pentru a descoperi calea către un deznodământ mai favorabil.

  1. Legea iertării

Iartă pe oricine crezi că ţi-a făcut vreun rău. Să ţinem în noi resentimente şi gânduri negative faţă de oameni, ne îmbolnăveşte. De obicei, aceste senzaţii sunt stocate undeva în subconştient şi ne macină din interior. Este bine să devenim iertători, să înţelegem că oamenii acţionează mereu în funcţie de nivelul lor de conştientizare, şi să mergem mai departe, cu inima uşoară.

  1. Legea dăruirii pentru ceilalţi

Când prin acţiunile şi proiectele noastre facem în aşa fel încât toată societatea să aibă de câştigat, când facem orice din iubire, fie chiar şi crearea unei afaceri, atunci vom avea parte de succes. Şi sunt multe astfel de poveşti. Poate cea mai cunoscută este cea a liderului şi creatorului Apple Steve Jobs care a pornit chiar de la acest principiu când a creat una dintre cele mai renumite branduri ale lumii.

Putem face acest lucru fiecare în micro-universul său cu absolut toate lucrurile pe care ni le dorim.

  1. Legea obedienţei

Această lege susţine că succesul îl obţii atunci când te abandonezi Universului şi legilor sale frumoase şi totuşi puţin exersate de oameni.

Pentru orice zonă din viaţa ta care consideri că nu merge, poţi să alegi una sau mai multe legi ale Universului care se potrivesc situaţiei şi pe care să le pui în aplicare, armonizandu-te astfel ritmului divin.

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/20864/cele-11-legi-ale-universului.html

Posted in Evoluţie spirituală.