Cinci plante absolut necesare pentru vindecarea corpului şi minţii tale

Sănătatea mintală şi cea fizică sunt atât de strâns întreţesute, încât pentru a încerca să vindeci în mod adecvat afecţiunile identificate la una, se cere adesea încercarea de vindecare a potenţialelor afecţiuni ale celeilalte. În multe cazuri, cea mai eficientă cale de a reface sănătatea optimă atât a corpului, cât şi a minţii, este de a suplimenta dieta cu plante adaptogene şi de alte feluri, care ajută simultan şi natural la echilibrarea ambelor sisteme, fără a provoca efecte secundare dăunătoare.

Aici sunt cinci plante absolut necesare care ar putea fi exact ceea ce are nevoie corpul pentru a realiza sănătatea optimă, fizică şi mintală:

1) Turmericul

Turmericul, principalul component activ al său fiind curcumina, este una dintre plantele cele mai studiate clinic astăzi şi care posedă capacităţi puternic vindecătoare ale minţii şi corpului. O plantă vindecătoare comună medicinei tradiţionale chineze şi celei ayurvedice, turmericul posedă o unică abilitate de a uşura şi chiar de a vindeca inflamaţia, cauza comună a multe afecţiuni cronice şi tulburări autoimune care afectează mulţi oameni astăzi.

Datorită abilităţii lui naturale de a normaliza diferite procese fiziologice grav afectate de stres şi alţi factori de viaţă, turmericul este considerat a fi una dintre cele mai puternice plante adaptogene care ajută şi favorizează echilibrul sistemic şi facilitează metabolismul sănătos şi asimilarea nutrienţilor. Prin contracararea acestor stresori biologici, chimici şi fizici ce provoacă boli, turmericul poate efectiv vindeca şi proteja împotriva maladiilor ce afectează atât mintea cât şi corpul.

2) Ghimbirul

Adesea subapreciat datorită banalităţii lui ca aliment, ghimbirul este o altă puternică plantă vindecătoare care a fost utilizată în lume pentru a preveni şi vindeca boli de tot felul. Unele dintre multele beneficii ale ghimbirului includ abilitatea lui de a stabiliza un stomac nervos sau deranjat, care la unii oameni poate duce la nelinişte mintală şi tulburarea altor funcţii fiziologice. Ghimbirul crud a fost timp îndelungat consumat pentru efectul lui de calmant general, care poate ajuta sănătăţii în general, simultan cu stăvilirea bolilor.

Ghimbirul ajută în mod specific la îmbunătăţirea digestiei prin ajutorul dat la descompunerea proteinelor şi grăsimilor, lucru care la rândul lui previne gazele, blocajul intestinal şi alte afecţiuni negative care pot diminua funcţia imunitară şi pot declanşa boala. Suplimentarea cu ghimbir mai poate ajuta la micşorarea presiunii sanguine, la uşurarea greturilor matinale la gravide şi la diminuarea nivelului de colesterol rău.

3) Aloe vera

Ca şi ghimbirul, aloe vera posedă o incredibilă abilitate de a alina greţurile, a îmbunătăţi digestia, a curaţa colonul şi tractul digestiv şi a menţine eliminarea sănătoasă şi funcţionarea intestinală. Consumul de aloe vera mai poate ajuta la uşurarea inflamaţiilor şi la îmbunătăţirea oxigenării sanguine, două beneficii care pentru mulţi oameni pot face o mare diferenţă în promovarea unei sănătăţi durabile.

De fapt, sunt aşa de multe beneficii ale consumului de aloe vera, încât simpla adăugare a gelului sau sucului, din această puternică şi suculentă plantă, la regimul alimentar zilnic poate efectiv remedia o serie întreagă de boli fizice şi mintale, inclusiv bolile cardiovasculare, artrită, pietrele la rinichi, ulcerul, hipertensiunea, deficienţele nutritive, constipaţia, diabetul, candida şi alte infecţii micotice, afecţiuni ale pielii şi cancer.

4) Uleiul arborelui de ceai

De obicei folosit prin aplicaţii locale pentru a vindeca diferite afecţiuni şi infecţii ale pielii, uleiul arborelui de ceai este considerat de mulţi a fi “vindecătorul miraculos al naturii”. Un ulei vindecător extrem de versatil, bun la toate, uleiul arborelui de ceai, care provine de la arborele Melaleuca, este un excepţional de puternic antimicrobian, anti-inflamator, antiseptic, antiviral, curativ, bactericid, fungicid, insecticid, stimulent şi sudorific, capabil de a trata multe şi diferite maladii fizice şi mintale.

Consumul ceaiului de Melaleuca, de exemplu, în special amestecat cu alte plante binefăcătoare precum rozmarinul, floarea pasiunii, hibiscus şi ginseng, poate ajuta la calmarea şi alinarea nervilor, simultan cu furnizarea de energie susţinută şi motivaţie. Adăugarea câtorva picături de ulei al arborelui de ceai într-un dispozitiv de difuzare, singur sau în amestec cu alte uleiuri esenţiale poate de asemenea să ajute la curăţarea plămânilor şi căilor respiratorii, să favorizeze vigilenţa, şi să amplifice sentimentele generale de sănătate şi bunăstare.

5) Busuiocul Sfânt ( tulsi)

O altă plantă puternic adaptogenă, busuiocul este cunoscut pentru că ajută la ridicarea stării de spirit şi calmarea minţii. Precum despre ginsengul şi lemnul dulce, despre busuiocul sfânt se spune că amplifică legătura minte-corp-spirit prin acţiunea asupra afecţiunilor ce atacă sănătatea fiecăruia dintre aceste importante sisteme umane. Pe lângă alinarea în general a stresului şi amplificarea imunităţii, busuiocul sfânt ajută la lupta împotriva inflamatiilor cronice, sporirea energiei, promovarea clarităţii mintale şi a gândirii şi îmbunătăţirea digestiei.

Cunoscut şi sub numele de tulsi, busuiocul sfânt mai este recunoscut pentru capacitatea lui de a lupta împotriva diferitelor alergii şi simptome alergice care adesea duc la senzaţii de “ceaţă pe creier” şi incapacitate mintală. Cei care îşi suplimentează dieta cu busuioc, în special alături de alte plante adaptogene,  sunt capabili să respire mai bine, să digere mai bine hrana, să gândească mai bine, şi în general să se simtă mai bine, indiferent de afecţiunile ce le perturbă sănătatea.

Sursa: http://viataverdeviu.ro/cinci-plante-aromatice-absolut-necesare-pentru-vindecarea-corpului-si-mintii-tale/

Posted in Medicină alternativă.