Civilizația Dunăreană

Nu va mai trece mult până când civilizaţia sumeriană va fi înlocuită de civilizaţia dunăreană în rolul de prima mare cultură a lumii – cea în care s-a născut scrierea. Chiar dacă astăzi se duce o luptă crâncenă între susţinătorii dogmei oficiale şi cercetătorii care spun că istoria Europei ar trebui rescrisă, în sensul restabilirii adevărului, ea va fi câştigată, în cele din urmă, de noua viziune asupra istoriei străvechi – cea care spune că spaţiul carpato-danubioano-pontic este vatra Vechii Europe.

În filmul documentar „Testamentul Zeilor Dunăreni”, realizat de Wolfgang Niedermair şi tradus în limba română de Grigore Oprița şi Wolfgang Schweizer, veţi descoperi lucruri uimitoare despre Cultura Dunăreană din Vechea Europă. Atât la nord, cât şi la sud de Dunăre s-a dezvoltat o cultură sedentară extraordinară, cu o vechime de 7.000-8.000 de ani şi care nu cunoştea războaiele.

Unele rămăşiţe enigmatice ale acestei civilizaţii, tăbliţele de la Tărtăria şi restul sutelor de semne aparţinând culturii Turdaș – Vinca, îi fac pe tot mai mulţi să considere că, înainte cu 2.000 de ani ca sumerienii să existe, aici se puneau bazele primei scrieri din lume. Despre celelalte lucruri impresionante născute de oamenii acelor vremuri veţi afla mai multe vizionând acest film.

Sursa: http://www.filmedocumentare.com/testamentul-zeilor-dunareni/

Posted in Istorie.