MIRACOLUL de la Vâlcele

Vâlcele este numele satului în care există un izvor cu apă minerală tămăduitoare, cu un conținut extrem de mare de magneziu, prin urmare reprezintă un excelent remediu natural pentru una dintre bolile secolului – stresul. Este una dintre puținele ape minerale medicinale din țara noastră care se îmbuteliază manual și se vinde în magazine, potrivit Agerpres.

Acum două mii de ani, acest sat aflat in județul Covasna, nu departe de Sfăntul Gheorghe, se chema “COLONIA AQUARUM VIVARUM”, fiind una dintre sursele importante de apă minerală ale românilor, care, după cum este știut, exploatau din plin resursele de sănătate venite din adâncurile pământului. Sub tăvălugul istoriei, captările române au fost însă distruse, apoi locul a ajuns sub stăpânirea maghiară, împreună cu întreaga Transilvanie. Abia în 1761, apa este redescoperită de către un austriac, Lucas Wagner, care o consideră-într-un studiu de specialitate publicat la acea vreme-una dintre cele mai valoroase ape minerale din Ardeal și din Europa. Băile de la Vâlcele sunt pomenite în primul compendiu de ape minerale ale Europei, scris în 1773 de Lucas Wagner, profesor la Universitatea din Viena.

O sută de ani mai târziu, în 1861, o revistă pariziană mondenă (“L’Ilustration”) publică o gravură a satului transilvănean Arpatac (cum era denumit atunci de administrația maghiară) și recomanda Vâlcele ca fiind drept una dintre cele mai bune stațiuni balneare din Europa, ce rivaliza la acea vreme cu celebra Karlovy Vary.

Greu de crezut, văzând paragina din prezent, că prin aceste locuri au trecut toate capetele încoronate ale României, că aici a fost locul de întâlnire a lumii bune bucureștene vreme de aproape două secole. Aici a venit, se spune, țarul Serbiei adus pe targă și a plecat pe picioarele lui, tămăduit de o simplă cură cu apa minerală. Drept mulțumire, el a dăruit satenilor români de aici o biserică ortodoxă care mai există și astăzi, având pus la loc de cinste portretul ctitorului ei-Milos Obrenovici, țarul Serbiei.

Paradisul natural de la Vîlcele (o zonă colinară, bogată în păduri de brad) cade însă în paragină după Dictatul de la Viena, când prin stațiune este trasată granița care desparte în două Transilvania. După război, puterea tămăduitoare a izvoarelor de la Vâlcele este aproape complet uitată, ele fiind valorificate slab până în ‘90, după care sunt abandonate complet. Doar oamenii din orașele învecinate (Sfântu Gheorghe și Brașov, mai ales) au mai venit aici să-și umple sticlele și bidoanele cu acest elixir.

 Puțină știință

Unii dintre specailişti spun că apa structurată la pulsul Pământului, la 7,85 Hertz, este compatibilă energetic cu organismul uman, în timp ce apa destructurată molecular, bătută cu pompele, tratată, supusă la presiuni mari, pierde din calitatea și energia pe care ar trebui să o aducă organismului.

Numeroase studii și cercetări au fost făcute de academicieni și oameni de știință în acest sens, printre aceștia numărându-se japonezul Emoto Masaro, autorul bestseller-ului ”Messages from Water”.

Ca un fapt inedit, studiile de care puțină lume știe sunt cele ale unui pionier în studiul apei, respectiv Henri Coandă.

În Europa și în întreaga lume, apele minerale devin, pe zi ce trece, o resursă tot mai apreciată, dobândind-nu e nici o exagerare-valoare strategică. Există o diferență foarte clară între apele de masă cu adaos sintetic de bioxid de carbon și minerale, și adevărata apă minerală, numită și medicinală, care conține gaze naturale și săruri minerale aduse de izvoare din adâncul pământului. Din păcate, în România (una dintre cele mai bogate țări din lume în ape minerale), majoritatea apelor care se găsesc în comerț sunt prelucrate industrial, deși sunt numite minerale. În realitate, multe din ele sunt un fel de sifon făcut, e drept, cu apa de o calitate ceva mai bună decât cea din rețeaua urbană. Apa de Vâlcele, relansată acum pe piețele românești de către o firmă covăsneană-Wega Invest-este printre puținele ape medicinale autentice, comercializate la noi, cu o valoare care probabil o va impune, nu peste mult timp, în întreagă lume. Ea este în același timp:

-feruginoasă, adică bogată în fier, ceea ce o recomandă în tratamentul anemiilor hipocrome, a debilității fizice și în perioada de convalescență;

-carbogazoasă naturală, recomandată în indigestii, digestie lentă, astenie, stări de somnolență sau apatie, constipații atone, colite și enterocolite, afecțiuni biliare;

-calcică-foarte bună în tratarea bolilor cronice ale stomacului, în indigestie, în tulburări de asimilație a calciului la orice vârstă, în osteoporoză;

-magneziană-întrucât aceasta este principala sa calitate, pe care o vom detalia în continuare.

Cea mai valoroasă apă cu magneziu din țara și a patra din lume

Apa de Vâlcele este a patra apă minerală de pe glob în ce privește conținutul de magneziu, în condițiile în care milioane de oameni din întreaga lume suferă de pe urma lipsei de magneziu. De ce se dă o asemenea importantă magneziului? Pentru că acest mineral este implicat în majoritatea proceselor și reacțiilor biochimice din organism, iar deficiența sa are consecințe cât se poate de nefaste. Criza magneziului a fost conștientizată pentru prima oară în anii ‘70 în Statele Unite și este unul din “cadourile” cele mai neplăcute făcute de către civilizație. În absența acestui mineral esențial, activitatea sistemului cardiovascular și nervos este dereglată, metabolismul calciului este dereglat și el, apar cu ușurință boli cum ar fi oscilațiile tensiunii arteriale, migrenele, depresiile, astmul, accidentul vascular. Cum a ajuns să lipsească acest mineral din alimentația noastră? În primul rând, datorită folosirii îngrășămintelor sintetice și a altor substanțe chimice, care perturbă asimilarea acestui element de către plante, iar în al doilea rând, prin migrarea populației în marile aglomerații urbane, alimentate cu ape care sunt foarte sărace în săruri. Conform unui raport publicat de Academia de Științe a Statelor Unite, consumarea de către populație a unor ape îmbogățite în magneziu și calciu ar reduce, de exemplu, numărul deceselor datorate bolilor cardiovasculare cu… 150.000 pe an (doar în Statele Unite). Aceasta a determinat în ultimele decenii o revenire în forță a modei folosirii apelor minerale, care au ajuns să fie vândute în Occident direct în farmacii, laolaltă cu suplimentele de vitamine și minerale.

Apa de Vâlcele este însă o apă fără adaosuri și îmbunătățiri. Magneziul e conținut în ea în mod natural, ușor de absorbit de către organism.

Recomandări medicale
  1. Astm și bronșite cronice-În afecțiunile respiratorii, un aport sporit de magneziu și calciu (două minerale care acționează sinergic) are adesea efecte miraculoase. O cură de 14 zile cu apă bogată în aceste minerale va determina o sporire a stării de vitalitate, precum și o reducere a frecvenței crizelor de tuse ori de sufocare, fiind un adjuvant de nădejde în tratamentul acestor boli.
  2. Lipsă de calciu și magneziu, spasmofilie-Dacă prezentați simptome cum ar fi stări de oboseală fără motiv, somnolență diurnă și insomnie pe timpul nopții, astenie, sensibilitate psihică care nu cedează la alte tratamente, este foarte posibil ca din analize să reiasă că aveți o deficiență gravă a acestor minerale. Practica a arătat că o cură cu apă magneziană duce, în aproape 40% din cazuri, la îmbunătățiri spectaculoase ale stării generale de sănătate, iar în alte 25%-la ameliorări simțitoare.
  3. Întârzieri de dezvoltare și afecțiuni psihice la copii-studii făcute în Statele Unite, țara în care sunt tot mai frecvente cazurile de întârzieri de dezvoltare intelectuală la tineret (ceea ce explică și importurile masive de inteligență din estul Europei), au pus în evidență faptul că vinovații de această situație sunt, pe lângă atotputernicul televizor, sedentarismul, poluarea alimentară și a mediului, lipsă magneziului din alimentație. Un aport de magneziu, calciu, vitamina E și complexul de vitamine B generează o normalizare a proceselor de creștere, o mărire a puterii de concentrare și a acuității mentale. Experimentele făcute au pus în evidență anumite ameliorări chiar și la copiii bolnavi de autism (afecțiune foarte greu de tratat prin mijloace convenționale), cărora li s-a administrat apă îmbogățită cu magneziu.
  4. Afecțiuni cardiovasculare (ischemie cardiacă, oscilații ale tensiunii, accident vascular)-Studiile privind rolul magneziului în prevenirea bolilor cardiovasculare au avut un asemenea ecou în Occident, încât au determinat chiar apariția unor programe guvernamentale pentru acoperirea carenței acestui mineral. În principiu, mai ales după vârstă de 40 de ani, se recomandă curele de minimum 60 de zile pe an cu apă magneziană, mai ales la persoanele din grupele cu risc mare de îmbolnăvire (fumători, consumatori de alcool sau de carne, lucrători în medii poluate).
  5. Gastrita hiperacida și ulcer-O particularitate a apei de Vîlcele este acțiunea sa deosebit de intensă în normalizarea digestiei pe ansamblu și a activității gastrice în special. De altfel, cele mai spectaculoase cazuri de vindecare cu această   ale unor afecțiuni gastrice  de metabolism.
  6. Boli care se tratează cu regimuri alimentare restrictive-   afecțiunile  care  recomandate curele naturiste , cum ar fi postul negrul, regimul Oshawa ori curele cu crudități, consumarea unei ape foarte bogate  minerale alcaline  fier este deosebit de .  previne apariția demineralizarilor,  anemiei   deranjamentelor gastrice.   este   mod special persoanelor care se tratează prin regimuri dietetice, de boli cum ar fi cancerul, psoriazisul,   , tumorile benigne, leucemia.

Această apă conține peste 335 miligrame de magneziu la litru, numărându-se într-un clasament mondial în primele 20 din lume la acest capitol. Specialiștii spun că magneziul este responsabil de producerea a circa 325 de reacții biochimice în organismul uman, iar lipsa acestuia este asociată clinic cu boli precum Alzheimer, angină pectorală, anorexie, accidente vasculare, boli cardiovasculare, calculi renali, crampe musculare, constipație, depresie, diabet, dereglări tiroidiene, scleroză, etc.

Foarte bogată și în fier, această apă este recomandată în tratamentul anemiilor și în perioada de convalescență, pentru indigestii, astenii, stări de somnolență sau apatie, colite și enterocolite, precum și pentru tratarea afecțiunilor biliare. De asemenea, are efecte benefice în prevenirea osteoporozei, astmului și bronșitelor cronice, spasmofiliei, afecțiunilor psihice la copii, fiind recomandată și persoanelor care se tratează prin regimuri dietetice de boli cum ar fi cancerul, psoriazisul, scleroza în plăci, tumorile benigne sau leucemia.

Susa: http://robertintrevissirealitate.blogspot.ro/2009/11/comoara-din-adancurile-pamantului-apa.html?m=1

Posted in Medicină alternativă and tagged , , , , .