Misterele Kabbalah

Kabbalah este o tradiție veche, ce s-a născut acum peste 5000 de ani. Termenul kabbalah înseamnă în ebraică primire, receptare. De fapt, limba ebraică, considerată una din limbile sacre, a fost dezvoltată în mod special de către și pentru adeptii kabbalah, pentru a-i ajuta să comunice despre chestiuni spirituale. Kabbalah este o colecţie de texte evreieşti de magie care au fost oferite omenirii prin comuniune telepatică cu îngerul decăzut numit Raziel.

Acest film documentar pătrunde în lumea mistică a Kabbalah, care le oferă celor care o studiază, o hartă a Căii, numită Arborele vieţii. Prin aceasta se explică modul în care trebuie să comunice şi să invoce aceste spirite puternice. Informaţiile magice din kabbalah îşi au originea în Babilon şi Egiptul antic. Ea nu a ajuns în Europa în formă scrisă până în secolele XI şi XII. Cărţile secrete ale kabbalah conţin doar câteva mii de cuvinte, dar ele descriu pe larg un univers sferic, universuri paralele şi structura atomică a materiei, idei care vor deveni doctrine comune ale fizicienilor şi astronomilor moderni.

Cum e posibil ca o informaţie atât de complexă să fie cuprinsă în câteva texte străvechi cu puţin mai mari decât o revistă normală? Răspunsul e că aceasta a fost scrisă în coduri care sunt folosite pentru a ascunde informaţii complexe, sistematizate pe mai multe planuri, care vor fi ulterior studiate de alchimiştii medievali.

 
http://www.220.ro/documentare/Misterele-Cabalei-1/mk5BrESK7P/

http://www.220.ro/documentare/Misterele-Cabalei-2/AKKJ0P2n5H/

http://www.220.ro/documentare/Misterele-Cabalei-3/BxDGNeaufe/

Posted in Mister şi paranormal.