Misterul uriaşilor

A fost planeta noastră locuită de uriaşi? În Istoria interzisă – Misterul uriaşilor, Jamie Theakston călătoreşte în Sardinia, pentru a analiza relatările despre descoperirea unor schelete gigantice într-o peşteră, care sugerează că uriaşii au existat cândva pe pământ.

Legende despre uriaşi găsim chiar şi în ţară noastră, în Munţii Bucegi şi în Maramureş. Oriunde mergi în România, fie că sunt născociri sau aievea, aceste basme s-au transmis peste generaţii până în zilele noastre. Aţi auzit, probabil, în poveştile copilăriei, de Sfarmă-Piatră sau Strâmbă-Lemne, iar tărâmul basmelor era plin de căpcăuni care înghiţeau copii şi cete de uriaşi care dormitau şi zguduiau pământul.

În Teleorman şi Giurgiu se vorbeşte de uriaşi cunoscuţi aici ca jidovi, iar cea mai cunoscută poveste este cea a lui Novac. De asemenea, în Munţii Buzăului circulă din bătrâni poveşti despre tartarii care au săpat sub stancă. În Ţară Bucegilor, ele surprind elemente romantice, iar pădurenii vorbesc în şoaptă despre ei. Legendă sau nu, folclorul uriaşilor va ocupa mult timp un loc important în lumea noastră.


 

Sursa: http://www.filmedocumentare.com/istoria-interzisa-misterul-uriasilor/

Posted in Mister şi paranormal.