România din 1964

British Pathé, companie care produce documentare şi reportaje de ştiri, a scos la iveală de curând, imagini rare cu România din anul 1964. O Românie prezentată de această dată într-un mod atractiv de către comentatorul britanic.

Vă invităm să urmăriți un scurt film documentar, plin de imagini inedite cu Bucureştiul, staţiunile montane Poiana Braşov, Sinaia, mănăstirile din Bucovina, staţiunile de pe litoral – în special Mamaia, ce par rupte din filmele americane sau franceze ale acelei perioade. De asemenea, veţi vedea opţiunile de relaxare şi de distracţie pe care le aveau turiştii, în anii ’60, la noi în ţară.

Potrivit consemnărilor vremii, din 1960 începuse un proces de desovietizare a societăţii româneşti, fiind restabilite contactele culturale cu Occidentul. În aceşti ani, pe piaţă românească au reapărut unele produse din statele occidentale, au fost achiziţionate filme, s-au organizat expoziţii, concerte, festivaluri la care erau prezente personalităţi atât din statele socialiste, cât şi din Occident.

Posted in Comportament uman.