Utilizările bicarbonatului de sodiu în timpul verii

Mulți cunosc beneficiile acestui ingredient în bucătărie, însă nu toată lumea cunoaște ce poate face acestă substanță în grădină.

Pe scurt, bicarbonatul de sodiu este un ingredient indispensabil în orice casă. De la utilizarea lui în bucătărie pentru prepararea unor prăjituri, până la tratarea arsurilor de stomac, bicarbonatul este unul dintre cele mai bune alegeri.

Mai mult decât atât, pe lângă clasicele utilizări, vă invităm să descoperim împreună ceea ce nu ştiaţi că poate face bicarbonatul de sodiu pentru plante.

Utilizări ingenioase ale bicarbonatului în propria grădină 

Eliminaţi cu succes dăunătorii de pe frunzele plantelor

Este foarte simplu – combinaţi 5 linguriţe de bicarbonat cu 5 litri de apă, amestecaţi bine până când acesta s-a diluat, apoi stropiţi frunzele plantelor cu acest amestec. Nici un dăunător nu se va mai apropia de plantele dumneavoastră.

Pământul din ghivece sau vaze cu flori  

Înainte să aşezaţi pământ într-un ghiveci de flori, aveţi grijă să presăraţi puţin bicarbonat de sodiu pe fundul acestuia, apoi să adăugaţi pământul. Acest truc va ţine la distanţă apariţia mucegaiului.

Scăpaţi de furnici

Presăraţi puţin bicarbonat în jurul casei sau pe la colţurile unde ştiţi că furnicile se adăpostesc şi veți vedea că în câteva zile acestea vor dispărea.

Scăpați de ţânţari

Ţânţarii se adăpostesc de obicei pe frunzele gardului viu sau pe frunzele copacilor din curte. Adăugaţi 5 linguri de bicarbonat la 2 litri de apă, apoi combinaţi apa rezultată cu 100 de ml de oţet. Turnaţi amestecul într-un recipient cu pulverizator şi stropiţi frunzele copacilor sau gardului cu acest amestec. Ţânţarii nu-şi vor mai găsi căminul în aceste locuri.

Sursa: http://www.secretele.com/2016/06/a-imprastiat-bicarbonat-de-sodiu-prin.html

Posted in Medicină alternativă.