Zece beneficii uimitoare ale polenului de albine

Polenul de albine este un remediu holistic folosit în întreaga lume. Din păcate, marea majoritate a utilizărilor posibile ale polenului sunt deseori trecute cu vederea.

Ce este polenul?

Polenul este făcut de albine, şi este hrana albinelor tinere. Este considerată una dintre cele mai hrănitoare mâncăruri pentru că polenul conţine aproape toţi nutrienţii de care au nevoie oamenii. Polenul cules de albine este bogat în proteine (circa 40 %), aminoacizi liberi, vitamine, inclusiv vitamina B şi acid folic.

Polenul de albine este un aliment complet şi conţine multe elemente pe care produsele alimentare de origine animală nu le conţin. Polenul este mai bogat în proteine decât orice alt aliment de origine animală. Conţine mai mulţi aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. Mai mult de jumătate din proteinele sale sunt sub forma aminoacizilor liberi gata pentru a fi folosiţi în mod direct de către organismul uman.

Este important să ştim că pentru o linguriţă de polen, o albină munceşte 8 ore pe zi timp de o lună. Fiecare granulă de polen de albine conţine peste două milioane de granule de polen de floare, iar o linguriţă conţine peste 2,5 miliarde de granule de polen de floare.

Dr. Gabriel Cousens MD, a introdus polenul în topul celor 22 alimente cu aport major de energie. Polenul de albine poate fi folosit în scop medicinal, într-o gamă largă de probleme, de la afecţiuni de prostată pană la afecţiuni ale pielii şi poate ajuta la corectarea unor dezechilibre de natură nutritivă.
Iată 10 motive importante pentru care e bine să adaugi polen proaspăt în dieta ta zilnică!

1. Amplificator de energie – Gama de nutrienţi pe care o conţine polenul de albine face din acesta un energizant puternic. Carbohidratii, proteinele şi vitamina B te pot ajuta să fii în formă pe durata întregii zile reducând stările de oboseală.

2. Remedii pentru piele – Polenul de albine este des folosit în produse pentru tratarea inflamaţiilor, iritaţiilor pielii şi eczemelor. Aminoacizii şi vitaminele protejează pielea şi ajută la regenerarea pielii.

3. Sistemul respirator – Polenul de albine conţine o cantitate mare de antioxidanţi care pot avea efect anti-inflamator în cazul ţesuturilor plămânilor, prevenind apariţia astmului.

4. Tratament pentru alergii – Polenul reduce prezenţa histaminei, ameliorând o serie largă de alergii. Dr. Leo Conway din Denver Colorado, a raportat faptul că 94% din pacienţi s-au vindecat complet de alergii în urma tratamentului cu polen ingerat pe cale orală.

5. Sistemul digestiv – Pe lângă vitaminele sănătoase, minerale şi proteine, polenul de albine conţine enzime care ajută digestia. Enzimele ajută corpul să extragă toţi acei nutrienţi necesari din alimentele pe care le ingerezi.

6. Potenţator al sistemului imunitar – Polenul este bun şi pentru flora intestinală, motiv pentru care susţine sistemul imunitar. Expertul in vindecare holistică, Dr. Joseph Mercola, spune că polenul de albine are proprietăţi de tip antibiotic ce pot proteja organismul de viruşi. De asemenea, acesta este extrem de bogat în antioxidanti care protejează celulele organismului.

7. Tratarea dependenţelor – Polenul este folosit de asemenea în vindecarea dependenţelor şi în reducerea dorinţelor puternice, prin suprimarea impulsurilor. Pentru că polenul distruge pofta de mâncare, este extrem de util să incercaţi acest aliment dacă aveti probleme cu greutatea.

8. Susţinerea sistemului cardiovascular – Polenul de albine conţine cantităţi foarte mari de Rutin; un bioflavonoid antioxidant ce ajută la întărirea capilarelor, a vaselor de sânge, rezolvă problemele circulatorii şi corectează nivelurile de colesterol. Capacităţile sale anticoagulante pot preveni infarctul şi atacurile cerebrale.

9. Ajutor în afecţiuni de prostată – Barbaţii care suferă de hiperplazie benignă de prostată pot găsi un remediu în polenul de albină. Polenul poate ajuta la reducerea inflamaţiilor, astfel oprind senzaţia frecventă de urinare.

10. Probleme de infertilitate – Polenul de albine stimulează şi reface funcţiile ovariene, de aceea poate fi folositor în probleme de fertilitate. Pe lângă faptul ca este supliment hormonal este şi un extraordinar afrodisiac!

Cum ar trebui să fie consumat polenul?

Polenul acţionează mai rapid şi mai eficient atunci când este consumat în timpul meselor împreună cu fructe, fapt ce conduce la o curăţare uşoară şi înceată a florei intestinale.

O lingură plină la micul dejun, de preferat împreună cu un fruct: fibrele din fructe (hemiceluloza pură) amplifică acţiunea polenului proaspat.

Veţi fi plăcut surprinşi să aflaţi că apicultorii pot extrtage polenul din stupi fără a vătăma albinele şi fără să le perturbe rutina.

Sursa: http://noulpamant.ro/articole/sanatate/zece-beneficii-uimitoare-ale-polenului-de-albine/

Posted in Medicină alternativă.