Cele 7 proprietati uimitoare ale bananelor

Banana este gustoasă, sănătoasă, destul de ieftină și un ingredient grozav pentru shake sau smoothie. Dar asta nu este totul, spun specialiștii. După ce veți citi acest articol, nu veți mai privi niciodată bananele cu aceiași ochi. Iată de ce:

Mulți nu-și dau seama că banana este mai mult decât un fruct exotic, bogat în amidon, și cu o biochimie complexă, mai are și numeroase proprietăți farmacologice active. Bananele conțin de fapt dopamina, catecolamine și noradrenalină. Se crede că plantă folosește biosinteza de catecolamine atunci când luptă împotriva agenților patogeni infecțioși. Unele soiuri elimină o formă de serotonină din seva lor, și este chiar menționată în literatura de specialitate biomedicală. În soiul de banane Musa a fost descoperită o substanță întâlnită în droguri, naproxen AINS (denumirea comerciala Aleve).
Da, bananierul are o a doua viață secretă. Acesta practică medicina fară licență, și într-adevăr, pare ușor echipat cu următoarele super-puteri nutritive:

1. Banana verde este anti-diareică

Banana verde, înainte de a se coace, conține amidon, care este rezistent la digestie. A fost studiat în asociere cu pectina pentru a reduce în mod semnificativ permeabilitatea intestinală și pierderea de lichide la persoanele care suferă de crize de diaree. Chiar și atunci când a fost folosită fără pectină, banana verde a fost excelentă pentru a grăbi recuperarea în bolile diareice acute și prelungite la copii, administată la domiciliu.

2. Banana previne formarea ulcerului

Pulberea din banană a fost studiată pentru a preveni formarea ulcerului, și a fost inclusă într-o varietate de medicamente, inclusiv aspirină, indometacin, fenilbutazonă, prednisolon, cisteinamină și histamină. Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu pulbere de banană întărește nu numai rezistența mucoasei împotriva ulcerului ci ajută și la vindecare. Unul dintre compușii anti-ulcer a fost identificat în bananele necoapte și este cunoscut sub numele de flavonoide leucocyanidin și este deosebit de eficace împotriva eroziuni aspirinice.

3. Coaja de banană, bună pentru prostată

S-a constatat că lărgirea prostatei indusă de testosteron este suprimată de coaja de banană.

4. Extractul de apa din banane suprimă pietrele la rinichi

Extractul de apa din banane este indicat pentru a suprima formarea de calculi renali oxalat-asociați. Cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: extractul de apa din banane, poate fi un agent util în tratamentul pacienților cu urolitiază hyperoxalurică.

5. Consumul de banane protejează pielea împotriva ultravioletelor (UV)

Prin consumul de banane se previne deteriorarea pielii și are un efect de protecție împotriva pierderii elasticității pielii.

6. Banana are proprietăți anti-diabetice

Extractul din floarea de bananier, a fost studiat într-un tratament pentru diabet zaharat de tip 1. Are atât antioxidanți cât și proprietăți hipoglicemiante. Extractul din radacină de bananier, are proprietatea de a scădea conținutul de zahăr din sânge. De asemenea, bananele necoapte conțin amidon rezistent la hidroliză și, prin urmare, benefic pentru diabetici.

7. Banana conține o varietate de compuși anti-infecțioși

Banana conține compuși cu o demonstrabilă activitate anti-MRSA, activitate contra replicării a virusului HIV, și în urma transformării metabolice de ciuperci, activitate anti-leishmanicidal. Frunzele de bananier sunt utilizate în mai multe centre din India, pentru îngrijirea pacienților cu necroliza epidermică toxică (TEN) și alte tulburări veziculare extinse, care pot duce la sepsis mortal în absența tratamentului.

Sursa: http://viataverdeviu.ro/cele-7-proprietati-uimitoare-si-benefice-din-banana/

Posted in Medicină alternativă.