Evenimentul Tunguska 1908

Călătorie în Necunoscut – Tunguska

Cazuri intrigante şi inedite vor purta privitorul spre esenţa infinitului. Adevărul ascuns, atât de complex şi de fascinant, se află dincolo de cea mai mare temere a fiecăruia dintre noi – Necunoscutul.

Misterioasa explozie din Tunguska este unul dintre cele mai interesante şi mai neobişnuite evenimente din istoria omenirii.

Evenimentul Tunguska (30 iunie 1908) reprezintă o explozie pe o suprafaţă enormă, care a doborât în jur de 2.000 kmp de pădure de pini lângă râul Tunguska, în centrul Siberiei. Energia exploziei a fost echivalentă celei a 10-15 megatone de trinitrotoluen. Mărturiile sugerează că un fragment uriaş de cometă, compus în special din praf şi gheaţă, s-a dezintegrat în atmosferă, mult deasupra suprafeţei Pământului, creând o sfera de foc şi o undă de explozie, dar nici un crater.

Martorii oculari vorbesc despre o minge de foc care a luminat orizontul, vizibilă iniţial de la 800 km depărtare, urmată de un cutremur de pământ şi de vânturi suficient de puternice pentru a dărâma chiar şi o clădire mică. Vaporizarea acestui obiect a împrăştiat praf în atmosfera, cauzând o luminozitate nocturnă neobişnuită a cerului în Siberia şi Europa, o vreme, după explozie.

Posted in Mister şi paranormal.