Castravetele – Cea mai populară plantă din lume, un dar al naturii

Cea mai populară plantă din lume, un dar al naturii. Te protejează de cancer şi te ajută să slăbeşti sănătos.

E greu să găseşti astăzi o plantă legumicolă mai populară decât castravetele; din punctul de vedere al suprafeţelor cultivate, acesta ocupă locul patru în lume. Totuşi, foarte puţini dintre noi cunosc cât de folositor este castravetele în realitate. Există nenumărate cazuri în care acest dar al naturii este pur şi simplu de neînlocuit.

Vitamine şi minerale

Castraveţii sunt o sursă indispensabilă de vitamina B, C, A, D, E şi PP. Conţine, de asemenea, siliciu, cunoscut pentru efectele sale asupra întăririi articulaţiilor şi ţesutului conjunctiv. Este bogat, de asemenea, în acid folic, calciu, magneziu şi potasiu.

Apă şi fibre

Castraveţii conţin apă în proporţie de 95%, ceea ce înseamnă că folosirea castraveţilor în alimentaţie poate contribui la menţinerea echilibrului fluidelor în organism şi la eliminarea în timp util a toxinelor acumulate. Datorită apei şi fibrelor vegetale, castraveţii înlătură eficient din corpul nostru toxinele din tractul digestiv. Consumul zilnic de castraveţi este recomandat persoanelor ce suferă de constipaţie cronică.

Protecţie împotriva cancerului

Castraveţii conţin substanţe numite lignani (secoisolariciresinol, pinorezinol şi laritsirezinol). Lignanii sunt bine cunoscuţi pentru protecţia pe care ne-o oferă împotriva unor forme de cancer: cancerul de sân, cancerul ovarian, cancer uterin şi cancer de prostată.

Îngrijirea pielii

Castraveţii posedă proprietăţi anti-inflamatorii şi pot fi întrebuinţaţi pentru a trata iritaţiile pielii, arsurile solare sau alte tipuri de arsuri. Aplicarea castravetelui pe ochi poate reduce umflăturile formate în jurul acestora.

Elimină mahmureala

Pentru a uşura simptomele mahmurelii şi durerile de cap, mâncaţi câteva felii de castravete înainte de culcare. Aceştia conţin o cantitate suficientă de zahăr, vitamine şi electroliţi pentru a vă ajuta să recuperaţi substanţele nutritive pierdute în timpul intoxicaţiei.

Efect de slăbire

Datorită valorii calorice scăzute şi conţinutului ridicat de apă, castravetele este ideal pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sterolii din castraveţi ajută la reglarea nivelului colesterolului.

Sursa: http://m.obiectiv.info/article/38285

Posted in Medicină alternativă.