Conflictul Cosmic – Originea Răului

Dintotdeauna, omul şi-a pus întrebări cu privire la originile şi scopul răului, întrebări precum: Ce este răul? De unde vine? De ce există răul? Încă de la început, el a pus nefericirea pe seama existenţei răului.

De-a lungul istoriei, omul a încercat să răspundă la aceste întrebări, oscilând între două explicaţii: fie este victima unor forţe şi mize care îl depăşesc – hazard, destin, zei – fie este responsabil pentru asta, datorită unei greşeli care a precedat căderea sa definitivă.

Documentarul Originea Răului ne prezintă înşiruirea evenimentelor care au dus la apariţia răului în lume din punctul de vedere biblic, realizând astfel cadrul potrivit pentru introspecția necesară tragerii unor concluzii, atât la nivel personal, cât și la nivel universal. Urmărind șirul evenimentelor prezentate în Geneza, precum și numeroase alte pasaje biblice, filmul prezintă într-un mod metaforic imaginea de ansamblu. Vă invităm să urmăriți documentarul cu conștiința omului modern, capabil să interpreteze aceste metafore și să extragă esența a ceea ce reprezintă conceptual binele și răul. 

Posted in Dumnezeu şi creaţia.