Dafinul – remediu natural împotriva stresului

Ai o viaţă agitată, stresată şi eşti mereu în mişcare? Probabil ai acumulat o mulţime de stres, iar asta îţi poate afecta în timp şi sănătatea. Tensiune, nervozitate, stres, toate acestea dispar cu ajutorul dafinului.

Ai nevoie de doar o frunză de dafin uscată ca să scapi de toate acestea. Pune-o într-o scrumieră sau pe o farfurie şi las-o să ardă uşor. Zece minute mai târziu, camera va fi plină de fum parfumat şi cu efect terapeutic. Este dovedit ştiinţific că frunzele de dafin prin ardere, elimină substanţe care ajută la relaxare.

Inhalarea acestui fum îţi va relaxa corpul, te va detensiona şi îţi va induce o stare de bine. Urmează acest procedeu câteva seri la rând şi te asigur că în fiecare dimineaţă te vei trezi odihnit, relaxat şi pregătit să faci faţă cu brio oricăror provocări.

BENEFICIILE DAFINULUI

Frunzele de dafin au o aromă plăcută, datorită uleiurilor volatile pe care le conţin. Bogate în antioxidanţi şi substanţe antibacteriene şi antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate în preparatele culinare, aducând beneficii atât în procesele de digestie, cât şi pentru întregul organism.

Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din grădină sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate şi gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape în toate preparatele cu carne, dar şi în sarmale vegetariene sau în tot soiul de murături şi legume în oţet.

Frunzele de dafin nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră. Ele îmbunătăţesc digestia. Frunzele de dafin se folosesc adesea în preparatele cu carne, în sarmale, tocmai pentru că îmbunătăţesc digestia preparatelor grase, cu carne tocată sau prea complexe.

Frunzele de dafin reduc balonarea. Un tratament excelent al balonării îl reprezintă infuzia frunzelor de dafin (o mâna de frunze la un litru de apă fierbinte). Consumul frunzelor de dafin în mâncare ajută de asemenea la reducerea senzaţiei de balonare care apare după masă.

Frunzele de dafin tratează durerile articulare şi reumatismale. Frunzele de dafin se folosesc macerate în ulei de dafin combinat în raport 1:3 cu ulei de cătină. Acest ulei se aplică în fiecare seară pe articulaţiile dureroase şi se acoperă cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, până ce pielea devine uşor roşie.

Sursa: http://ortodoxia.rol.ro/arde-o-frunza-de-dafin-in-camera-si-vezi-ce-mare-minune-se-va-intampla-969204.html

Posted in Medicină alternativă.