Lumi interioare, lumi exterioare

Acesta este un minunat documentar, extrem de bine realizat şi structurat,  care merită văzut pentru a putea înţelege legătura dintre om şi Univers, pentru a putea înţelege cât mai uşor viaţa în Univers şi ce anume reprezintă ea. Lăsaţi-vă purtaţi în această călătorie spirituală şi ştiinţifică în acelaşi timp, în lumea cunoaşterii legilor universale.

Documentarul Inner Worlds, Outer Worlds (Lumi interioare, lumi exterioare) a fost creat de producătorul de filme canadian, muzician și profesor de meditație, Daniel Schmidt. Filmul poate fi descris ca reflexia externă a propriei lui aventuri în meditație. Pe măsură ce Daniel a ajuns prin meditație la diverse concluzii și a realizat că majoritatea cunoştintelor au fost mereu descoperite și redescoperite în tradițiile spirituale din jurul lumii și că toate acele tradiții împart o fundație comună, el a înţeles că această experiență de esență este cea care ne conectează nu numai cu misterioasa sursă a întregii Creații ci și unii cu alții.

Daniel a studiat meditaţia în tradiţia budistă, taoistă şi yoghină din India, precum şi alte tradiţii mistice din diverse culturi şi a ajuns să-şi creeze felul lui personal de predare, îndreptând astfel oamenii către propria lor înţelepciune şi cunoaştere interioară. „Meditaţia nu este doar o tehnică ce trebuie stăpânită ci mai degrabă o reorientare către inima; un act necondiţionat de iubire şi abandon în misterul şi nemişcarea din miezul fiinţei noastre.” Daniel Schmidt a avut dintotdeauna o puternică legătură cu sunetul şi muzica, a compus mai bine de 20 de ani şi are o mare colecţie de muzică din toate genurile şi stilurile. Muzica nu trebuie înţeleasă doar cu sistemul auditiv. Natura vibrantă a Universului poate fi înţeleasă doar atunci când recunoaştem că totul este muzică.

A devenit clar în timpul realizării filmului că acesta trebuie să fie oferit gratuit pentru beneficiul tuturor fiinţelor. În tradiţiile antice, adevărul sau „dharma” a fost întotdeauna predat gratuit şi niciodată pentru propriul câştig sau profit, pentru a păstra puritatea învăţăturilor. Împreună cu soţia sa, Daniel Schmidt a pornit iniţiativa Awaken the World (Trezind lumea) pentru a readuce cunoaşterea antică înapoi pe Pământ, pentru ca astfel să se restaureze echilibrul şi armonia pe planetă.

Posted in Evoluţie spirituală.