Nodulii tiroidieni se micşorează cu nutriţie pură, nu medicamente

Julie Diaz are Tiroidita Hashimoto. Ea este absolventă a Instutului de Nutriţie Integrativă şi membră a Asociaţiei Americane a Practicienilor fără Medicamente.

Citiţi în continuare ceea ce a împărtăşit privind experienţa sa cu tiroidita Hashimoto şi modul în care a abordat această boală autoimună:

“Tiroidita Hashimoto este o boală cauzată de inflamațiile anormale ale glandei tiroide, făcând parte din categoria bolilor autoimune. Reacţia exagerată a sistemului imunitar face ca organismul să atace glanda tiroidă, confundând-o cu un ţesut străin, potenţial ameninţător. Cauza producerii tiroiditei Hashimoto este încă necunoscută, însă boala autoimună tinde să apară pe linie ereditară. Este de 5-10 ori mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaţilor şi debutează de cele mai multe ori la vârsta adultă. Eu gestionez această boală natural şi tiroida mea produce cantităţi corespunzătoare de hormoni tiroidieni T3 şi T4 pe cont propriu, fără medicamente.

La un moment dat, doctorul meu m-a întrebat dacă aş dori o ecografie la tiroidă şi am fost de acord. A fost prima mea ecografie la tiroidă şi am primit rezultate îngrijorătoare. Endocrinologul meu mi-a spus că am doi noduli, dintre care unul considerat destul de mare, 1.3 centimetri. Cei mai mulţi noduli tiroidieni sunt benigni. Cu toate acestea, medicul a afirmat că ar avea şi margini inegale, ceea ce însemnă că riscul pentru cancer ar fi mai mare. În loc de 5-10%, riscul de cancer ar fi de 10-15%. Cotele au fost în favoarea mea, dar tot eram foarte îngrijorată.

După revizuirea cu ultrasunete, medicul mi-a recomandat o biopsie. L-am întrebat dacă am putea să aşteptăm un pic de timp înainte de obţinerea biopsiei, pentru a încerca unele cure naturale. A fost de acord, aşa că am mers mai departe cu programul meu. Am luat pectină de citrice două săptămâni. Apoi am adăugat Zeoliţi. Concomitent, am luat reishi extract de ciuperci. Toate trei sunt suplimente nutritive indicate pentru a prevenii creşterea de celule canceroase şi a reduce dimensiunile de tumori sau chisturi.

În ziua de biopsie, am fost nervoasă. Acul cu anestezic m-a rănit, pentru că este o parte foarte sensibilă a gâtului. Apoi medicul a inserat un ac adânc în josul gâtului meu. A lăsat acul acolo şi a rotit pentru a scoate celule. A repetat acest lucru de patru ori. Chiar şi cu anestezic a fost chinuitor şi destul de dureros, am simţit acul în gât aproximativ o săptămână după.

Atunci când medicul m-a chemat la rezultat, a spus că a fost în imposibilitatea de a obţine suficiente celule din nodul! La început, am fost supărată, cu gândul că ar trebui să repet experienţa oribilă din cauza unor erori din partea lor. Dar apoi a explicat că nodulul cel mare care a măsurat iniţial 12 x 12 milimetri era diminuat la 0.8×1.0 milimetri! Am fost încântată şi nu a fost necesar să repet testul, pentru că nu este posibil obţinerea de suficiente celule dintr-un astfel de nodul mic.

Eu sunt încântată că eforturile mele au avut un rezultat pozitiv! Împărtăşesc povestea mea pentru a oferi speranţă şi un exemplu. Eu nu sunt medic dar vă recomand atunci când vă confruntaţi cu o problemă de sănătate să găsiţi un medic instruit în medicină complementară sau un medic naturist care lucrează cu oamenii şi face modificări în dietă, stilul de viaţă şi predă noi moduri de a mânca, de a găti şi de a prepara hrana într-un mod delicios şi hrănitor.

Dieta mea a inclus următoarele:

Pectină de citrice – timp de două săptămâni, de trei ori pe zi.

Zeolit – timp de două săptămâni, două capsule la şase ore şi apoi la două-patru capsule pe zi.

Seleniu – aport crescut de consum de nuci de Brazilia, patru-cinci mai mult dimineaţa în fiecare săptămână. Iau în mod obişnuit o capsulă de seleniu pe zi.

Fără gluten şi produse lactate şi reducerea aportului de zahăr.

La micul dejun zilnic, amestec de seminţe de dovleac, seminţe de chia, seminţe de in, caju, nuca de cocoş şi scorţişoară.

Zilnic piure cu apă de nuca de cocos, o linguriţă de pulbere verde, afine, banane, goji, extract de ciuperci, 1/2 linguriţă de maca pulbere şi ştevie. Este delicios şi energizează.

Scepticii pot spune că a fost pură coincidenţă, dar am crezut cu adevărat că atunci când ai o afecţiune gravă de sănătate, de ce să avem doar o singură opţiune? Şi de ce poate un medic (care are un interes financiar) să aibă controlul asupra vieţii tale şi a viitorului tău? Oferă-ţi cei mai buni nutrienţi. Adaugă mai multe alimente noi în dieta ta, mai ales fructe de pădure. Asigurate că îţi oferi suficiente grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, avocado şi ulei de măsline extravirgin. Nucile şi seminţele pot fi păstrate  pentru gustări sănătoase sau încorporate în reţete delicioase. Investeşte într-un filtru de apă de înaltă calitate şi un blender excelent pentru piureuri.”

Sursa: http://viataverdeviu.ro/nodulii-tiroidieni-se-micsoreaza-cu-nutritie-pura-nu-medicamente/

Posted in Medicină alternativă.