Sarea roz de Himalaya: beneficii şi proprietăţi

Sarea roz de Himalaya este o sare pură, obţinută prin extracţie manuală din mină şi este considerată cea mai pură formă de sare disponibilă. Cristalele de sare au o gamă variată de culori începând de la alb pur, diferite nuanţe de roz, pană la roşu închis, datorită conţinutului bogat în minerale şi fier.

Cum folosim sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este folosită cu succes în bucătării de top, spa-uri, de către profesionişti şi terapeuţi din domeniul sănătăţii, pentru proprietăţile nutritive şi terapeutice deosebite.

În prepararea alimentelor poate fi folosită la fel ca o sare normală, avantajul fiind că este mai pură şi are un conţinut considerabil mai mare de minerale.

Extern, sarea roz de Himalaya poate fi folosită pentru a stimula circulaţia, a vă relaxa, a scădea tensiunea arterială, a calma durerile musculare şi a elimina toxinele din organism. Foloseşte cu încredere sarea roz de Himalaya în reţetele de sare de baie, scrub-uri preparate în casă, aromoterapie sau săpun de casă.

Sarea de Himalaya este bogată în mod natural în iod, aşa că acesta nu mai trebuie adăugat artificial, cum este cazul sării fine din supermarketuri. În plus, datorită structurii de cristal mai mare a sării roz, dar şi a volumului, vom consuma mai puţin sodiu atunci când folosim sare de Himalaya în mâncare.

Tratamente cu sare de Himalaya

Apă cu sare de Himalaya pentru detoxifiere şi boli diverse:

Se prepară o saramură cu efecte de detoxifiere puternice. Se pun 2-3 linguri de sare într-un borcan de sticlă şi se umple borcanul cu apă plata sau de izvor. Se lasă 24 de ore sau mai mult, până la dizolvarea completă a cristalelor. Apoi se mai adaugă câteva cristale şi iarăşi se lasă la dizolvat. Când apă nu mai poate dizolva cristalele în 24 de ore şi acestea rămân pe fundul borcanului, saramura este gata şi poate fi băută. Se ia dimineaţa pe stomacul gol o lingură de saramură cu un pahar cu apă. După 10 minute, se poate servi micul dejun.

Această cură ajută la curăţarea corpului, eliminarea metalelor grele ( mercur, plumb, arsenic sau calciu), tratarea psoriazisului, artritei, gutei, herpesului, eruptiilor pielii, gripei şi răcelii sau echilibrarea pH-ului corpului.

O altă metodă de detoxifiere şi stimularea metabolismului se face prin îmbrăcarea unui tricou de bumbac, înmuiat într-o soluţie dintr-un litru de apă şi 2 linguri de sare de Himalaya. Tricoul se stoarce, se îmbracă, apoi se recomandă repaus în pat, sub plapumă, până când se produce transpiraţia. După aceea se face un dus. Procedeul are efecte benefice pentru răceli şi gripe. Pentru durerile de gută şi picioare reci, se folosesc şosete de bumbac înmuiate în apă cu sare de Himalaya.

Baie cu sare de Himalaya:

Această baie se face pentru detoxifiere şi întărirea imunităţii, vindecarea afecţiunilor pielii, durerilor reumatice şi articulare, afecţiunilor ginecologie şi infecţii recidivante.

La o cadă de 100-120 de litri de apă se va folosi jumătate sau un kg de sare de Himalaya. Apa trebuie să fie la temperatura corpului. Baia este terapeutică şi trebuie să dureze 20-30 de minute. După baie, corpul nu trebuie să fie şters cu prosopul, ci se îmbracă direct cu un halat. Pentru unele personae, această baie poate să fie obositoare, de aceea e indicat să o facă numai la picioare. Persoanele cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să consulte medical înainte de a utiliza această terapie.

Inhalatii cu apă şi sare de Himalaya:

Acest remediu este indicat pentru afecţiunile respiratorii superioare şi inferioare: astm, bornşită, sinuzită, infecţii ale urechii. Se pun la fiert 4 litrii de apă plată şi se adaugă 120g de sare de Himalaya. Se lasă să se dizolve, apoi se inhalează vaporii un sfert de oră ca la o inhalaţie normal. Inhalaţiile se pot face zilnic.

Comprese cu apă rece şi sare de Himalaya:

Acestea sunt eficiente în tratarea durerilor reumatice, de artrită, de gută sau osteoporoză dar şi pentru vindecarea rănilor deschise. Se aplică o compresă înmuiată în saramură pe zona afectată, apoi se bandajează. Pentru răni deschise, se prepară o soluţie din jumătate de cană de apă şi 15 g de sare de Himalaya. Compresa se îmbibă în soluţie, se stoarce şi se aplică pe rană, apoi se bandajează.

Sursa: http://bio-plafar.info/nutritie/672-sarea-roz-de-himalaya-beneficii-si-proprietati

Posted in Medicină alternativă.