Călătorie la marginea Universului – film realizat pe baza informațiilor provenite de la NASA

Dincolo de confortul casei noastre numită Pământ, se întinde o lume vastă şi misterioasă. Azi vă prezentăm un film documentar marca National Geographic, care încearcă să mai ridice puţin voalul de pe enigmele spaţiului științific care ne înconjoară.

Cel mai puternic magnet descoperit vreodată în univers este magnetarul, o foarte rară stea neutron. Până acum, au fost descoperite doar zece asemenea stele. Soarele este atât de departe de Pământ, încât dacă s-ar stinge, nu am şti acest lucru timp de opt minute. Datând meteoriţii găsiţi pe Pământ, oamenii de știință presupun că planetă noastră s-a născut acum 4,6 miliarde de ani.

Cine nu şi-ar dori să poată călători în afara galaxiei noastre? Doriţi să exploraţi vastele întinderi ale spaţiului extragalactic? National Geographic ne oferă o călătorie virtuală, realizată pe calculator, pe baza informațiilor furnizate de oamenii de știință de specialitate.

Călătoria noastră prin timp şi spaţiu începe cu un singur pas… Când ne întoarcem acasă, dacă ne întoarcem acasă, va mai fi la fel? Noi, vom mai fi la fel?

Posted in Descoperiri ştiinţifice.