Ce se află în spatele bolilor

Suntem cu toţii trup, minte, suflet şi toate lucrează împreună pentru noi. Atunci când una din cele trei suferă, se crează un dezechilibru în tot sistemul. Sufletul şi mintea sunt cele care trimit semnale corpului nostru. Dacă alegem să ignorăm semnele şi să tratăm numai organul pentru a scăpa de durere, fără a depista cauzele, boala ar putea reveni. Dacă însă mergem mai departe şi căutăm în noi, în interior, lucrurile ar sta cu totul altfel. Iată de ce expresia “corpul nu minte” este valabilă atât în cazul sănătăţii morale şi etice cât şi în ceea ce priveşte obiceiurile noastre alimentare. Toate, absolute toate, erorile noastre morale se înregistrează în corp şi pot avea o influenţă nefastă asupra stării mentale şi fizice.

Boala poate fi definită ca un mesaj. Şi ea a şi fost pusă în acest context, încă de pe vremea lui Descartes, care a văzut şi a susţinut că există o puternică legătură între minte şi trup. În zilele noastre, renumitul bioenergetician, rusul Serghei Lazarev, în cartea “Cauzele spirituale ale bolilor” enumeră potenţialele cauze care s-ar afla de fapt, în spatele unor afecţiuni.

Boli pulmonare

Cel care se confruntă cu astfel de boli este o persoană temătoare, care într-o viaţă anterioară, a trăit numai pentru valorile materiale. Îi este frică să iubească lumea, să simtă plăcerea şi bucuria de a trăi.

Boli suprarenale

Persoanele care suferă de boli renale sunt, în marea lor majoritate, oameni care nu se iubesc, care nu se respectă şi nutresc sentimente de desconsiderație față de ele însele.

Anemiile

Anemia ascunde în spatele ei o persoană egoistă, care nu vrea să-şi irosească talentul pentru a-i ajuta pe cei din jur. În plus, afecţiunea rezultă din utilizarea incorectă a oxigenului la nivelul globulelor roşii.

Alergiile

Alergiile se nasc din cauza nenumăratelor supărări şi nemulţumiri la adresa apropiaţilor şi a societăţii în general.

Acneea

Serghei Lazarev, susţine că acneea poate fi rezultatul sentimentelui de neacceptare a propriei persoane.

Alcoolismul

Aceastlă  boală ascunde nenumărate neîmpliniri şi frustări. De la o copilărie nefericită, în care unul din părinţi a lipsit din peisaj şi până la neacceptarea propriei persoane, ura pentru cei din jur şi lipsa acută a sentimentului de iubire, toate duc la apariţia alcoolismului.

Bolile nervoase

Iată că trăim în secolul cu cei mai mulţi oameni care suferă de boli nervoase. Cum s-a ajuns aici şi mai ales de ce, explică Lazarev în cartea sa. Se pare că totul porneşte de la propriile nemulţumiri şi de la incapacitatea de a ne iubi pe noi înşine. Depresia, spune el, “este o agresiune împotriva ta însuţi. Conflictul cu spaţiul în care trăieşti predispune la dizarmonii nervoase.”

girls_road_model_photo_shoot_87274_1280x1024-1024x819

Grijile permanente sunt păcate împotriva propriei tale naturi. Ele au urmări asupra sistemului nervos sau asupra acelor boli care ţin de somatizări nervoase. Nemulţumirea de sine, neîncrederea în propria persoană duce la dizarmonii psihice, bolile de vedere, de auz, de percepţie.

În plus, printre cei mai predispuşi la a fi afectaţi de boli nervoase sunt cei care nu cred în Dumnezeu, precum şi cei care poartă duşmănie, sunt bârfitori, veşnic nemulţumiţi de ceea ce au şi nu-şi iubesc aproapele.

Cancerul

Cncerul a fost defint de Lazarev ca fiind boala întristării, a reprimării sentimentelor, a nemulţumirii faţă de sine, de soartă şi de viitor. Toate emoţiile ascunse pot da naştere acestei afecţiuni. Reprimarea lor nu este soluţia salvatoare, din contră. Femeile care suferă foarte mult din iubire sau trădare, riscă să dezvolte cancer mamar.

Gândirea agresivă faţă de alţii, în timp contribuie la dezvoltarea cancerului la stomac, jignirile grave aduse persoanei iubite ne pot face să suferim de cancer la gură, iar lipsa dorinţei de a trăi poate dezvolta un cancer la prostată. De fapt, această afecţiune nimicitoare nu este altceva decât o boală a sufletului, fapt ce face şi mai dificilă vindecarea. Tot ceea ce vine din interior este mult mai puternic şi mai rezistent faţă de ceea ce vine din exterior. Vindecarea sufletului este esenţială în lupta împotriva cancerului.

Coloana vertebrală

Coloana “poartă pe umeri” amprenta împlinirilor, a temerilor şi a blocajelor. Suferinţele coloanei au un substrat spiritual cu o încărcătură maximă. O neîmplinire profundă, o supărare pe cea mai dragă fiinţă sau incapacitatea de a te detaşa de problemele trecutului, apasă cu o greutate năucitoare pe coloana vertebrală. “Durerile sau blocajele în partea de mijloc a coloanei indică un sentiment de culpabilitate şi dificultăţi de detaşare faţă de trecut. Durerile sau blocajele în partea de sus a coloanei indică neînţelegerea de către anturaj, o lipsă de susţinere afectivă, impresia permanentă că are nişte responsabilităţi greu de suportat”.

Diabetul

Diabetul poate fi provocat din punct de vedere spiritual de programele distructive ale celorlalţi. Cauza principală este dorirea unui rău cu toată fiinţa ta, unei persoane pe care ai iubit-o sau o iubeşti în continuare.

Ficatul

Rolul ficatului este acela de barieră ce ripostează la supărările şi frustrările oamenilor şi păstrează o mânie reprimată. Problemele celor care suferă de o boală a ficatului vin dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane. Este rezultatul unui conflict între minte şi trup ce nu a putut fi depăşit. Nu trebuie uitat faptul că ficatul este puternic influenţat atât de energiile pozitive, de gândurile bune, cât şi de cele negative, pesimiste. 

Inima

Centrul iubirii, de la ea porneşte starea de bine, încărcătura emoţională pozitivă şi tot de la ea pornesc şi cele mai grave probleme şi supărări. Neexprimarea sentimentelor poate fi o cauză esenţială a apariţiei problemelor cardiace. Depozitarea gândurilor şi frustărilor pe termen lung, insatisfacţiile, conflictele, gelozia şi supărarea generează hipertensiuni şi diverse alte boli de inimă.

Iată că, deşi este un subiect controversat, posibilele cauze spirituale ale bolilor sunt din ce în ce mai discutate şi demne de luat în seamă, inclusiv de către medici şi specialişti în medicina alopată. Meditând puţin asupra acestora, ne putem da seama cu uşurinţă că de fapt, totul stă în noi, în puterea noastră de a ne defini ca persoane mai bune, mai optimiste şi mai corecte. Să nu uităm niciodată că puterea se află în sufletul şi mintea noastră.

Sursa: http://noulpamant.ro/articole/holism/ce-se-afla-spatele-bolilor/

Posted in Medicină alternativă.