Dr. Ryke Geerd Hamer: Cum traumele nerezolvate declanşează cancerul

Unul dintre cele mai interesante studii asupra terapiei pshihosomatice a cancerului provine din Germania. În decursul ultimilor zece ani, doctorul chirurg Ryke Geerd Hamer a examinat 20 000 de pacienţi cu toate tipurile de cancer. Dr. Hamer s-a minunat de ce cancerul nu pare niciodată să se răspândească direct de la un organ la ţesutul înconjurător. De exemplu, el nu a găsit niciodată cancer al colului uterin şi cancer al uterului la aceeaşi femeie. El a mai remarcat că toţi pacienţii lui canceroşi păreau să aibă ceva în comun: au fost victime ale unui conflict psiho-emoţional anterior declanşării bolii – de obicei cu câţiva ani mai înainte – un conflict care nu fusese niciodată pe deplin rezolvat.

Radiografiile cu raze X făcute de dr. Hamer au arătat în toate cazurile o umbră întunecată pe undeva prin creier. Aceste pete întunecate se găseau în aceleaşi locuri în creier pentru aceleaşi tipuri de cancer. Mai există şi o corelaţie de 100% între pată întunecată din creier, localizarea cancerului în corp şi tipul specific de conflict nerezolvat. Pe baza acestor descoperiri, dr. Hamer sugerează că atunci când suntem într-un conflict stresant care nu este rezolvat, centrul reflex emoţional din creier care corespunde emoţiei experimentate (de exemplu furie, frustrare, amărăciune) va ceda încetul cu încetul. Fiecare dintre aceşti centri emoţionali sunt conectaţi cu un organ specific. Când un centru cedează, va începe să trimită informaţii greşite organului pe care îl controlează, acest lucru având ca rezultat crearea de celule deformate în ţesuturi: celulele canceroase. El mai sugerează şi că metastaza nu este acelaşi lucru cu răspândirea cancerului. Ea este rezultatul noilor conflicte care ar putea fi produse de însăşi stresul de a avea cancer sau de terapiile invazive sau dureroase, şi chiar vătămătoare.

Dr. Hamer a început să includă psihoterapia ca pe o importantă parte a procesului de vindecare şi a decoperit că atunci când un conflict specific era rezolvat, cancerul înceta imediat să crească la nivel celular. Pata neagră de pe creier, la care dr. Hamer se referea ca la „aglomerarea Hamer”, începea să dispară. Radiografia creierului arata acum un edem pe cale de vindecare în jurul centrului emoţional vătămat, pe măsură ce ţesutul cerebral începea să repare punctul afectat. Din nou există comunicare normală între creier şi corp. Un edem similar pe cale de vindecare putea de asemenea să fie văzut în jurul ţesutului canceros, acum inactiv. În cele din urmă, cancerul era încapsulat, evacuat sau eradicat prin acţiunea naturală a corpului. Ţesutul bolnav dispărea şi apărea din nou ţesutul sănătos. Potrivit d-rului Hamer, adevărată cauza a cancerului şi a altor boli este un şoc traumatic neaşteptat pentru care suntem nepregătiţi emoţional. 

Dr. Ryke Geerd Hamer: fiecare cancer are o cauză emoţională diferită

Dintre cei 20 000 de pacienţi cu cancer trecuţi în revista, dr. Hamer a descoperit că fiecare cancer din corp avea o cauză emoţională diferită. De exemplu, toate cancerele sânului stâng erau cauzate de persoane care au  experimentat un conflict emoţional ce a implicat copilul, căminul sau mama; în timp ce toate cancerele sânului drept erau cauzate la persoane care au  experimentat un conflict emoţional cu partenerul de viaţă sau cu alte persoane. Aceasta din cauza că fiecare tip de conflict psiho-emoţional, după cum a descoperit dr. Hamer, este abordat de o parte diferită a centrului emoţional de reflecţie din creier care corespunde unui organ diferit din cadrul corpului. În aproape toate cazurile, conflictele experimentate intervin la aproximativ 2 ani anterior diagnosticării cancerului. În continuare vom vedea descoperirile d-rului Hamer despre tipul de conflict psiho-emoţional ce face ca boala canceroasă să apară în fiecare organ al corpului.

CORTEXUL RENAL SUPERIOR: Direcţie greşită. Rătăcire.

VEZICA URINARĂ: Conflict urat. Trucuri murdare.

OS: Lipsa valorii de sine. Sentiment de inferioritate.

TUMOARE CEREBRALĂ: Încăpăţânare. Refuz de a schimbă vechile şabloane. Frustrare mentală.

GLANDA MAMARĂ: Implicare a unei griji sau dizarmonii.

CANALUL GLANDEI MAMARE: Conflict datorat separării.

SÂNUL STÂNG: Conflict privind copilul, căminul sau mama.

SÂNUL DREPT: Conflict cu partenerul sau cu ceilalţi.

BRONHIILE: Conflict teritorial.

COL UTERIN: Frustrare severă.

COLON: Conflict urat nedigerabil (inacceptabil).

ESOFAG: Neputinţă de a posedă sau a accepta.

VEZICA BILIARĂ: Conflict de rivalitate.

INIMA: Conflict permanent.

INTESTINE: Un acces de mânie imposibil de stăpânit.

RINICHI: Lipsa voinţei de a trăi. Conflict fluid sau datorat apei.

LARINGE: Conflict datorat fricii sau spaimei.

MELANOM: Sentimentul de murdărire, pângărire, mânjire.

URECHEA MEDIE: Incapacitatea de a capăta o anume informaţie vitală.

URECHEA: Neputinţa de a digera sau stăpâni o situaţie.

PANCREAS: Conflict de tip anxietate-furie cu membrii familiei. Moştenire.

PROSTATĂ: Conflict urât cu conexiuni sau conotaţii sexuale.

RECT: Teamă de a fi inutil.

PIELE: Pierderea integrităţii.

SPLINĂ: Şocul datorat rănirii fizice sau emoţionale.

STOMAC: Furie de nestăpânit, refulată prea mult.

TESTICULE/OVARE: Conflict datorat pierderii.

TIROIDĂ: Sentiment de neputinţă.

TUMOARE (ÎN LOCAŢIE): Alimentarea vechilor răni şi şocuri. Constituirea remuşcării.

UTER: Conflict sexual

Studii de caz ale lui Glen Russel de la Centrul de Vindecare Minte-Corp Puna Wai

Glen Russell: Vindecarea cauzei-rădăcină a cancerului este o decizie foarte personală şi necesită mult curaj. Nu este uşor să te confrunţi cu toate emoţiile îngropate în subconştient şi care au făcut să se dezvolte cancerul. Ofer două studii de caz relevante ale indivizilor care au lucrat cu mine pe o bază personală pentru a vindecă acea cauză psiho-emoţională a cancerului lor. Aşa cum veţi vedea, fiecare caz confirmă teoria d-rului Ryke Geerd Hamer: că fiecare cancer are o cauză psiho-emoţională foarte specifică.

CAZUL 1: Dr. Suzanne Friedman din San Francisco, SUA [care şi-a dat acordul ca experienţă ei să fie împărtăşită] prezenta un cancer la plămâni, inoperabil, în stadiul IV, fiindu-i dat de către medici doar 7 luni de trăit. Potrivit d-rului Hamer, cauza psiho-emoţională pentru cancerul la plămâni este „teamă de a muri sau a se sufocă, inclusiv teamă pentru alţii”. În conformitate cu teoria d-rului Hamer, dr. Friedman a experimentat o traumă datorată relaţiei cu doi ani anterior declanşării cancerului detectabil, în care datorită conflictul psiho-emoţional pe care ea nu îl putea rezolva, se simţea sufocată. Utilizându-se hipnoza şi regresia în vieţile trecute, cancerul prezent în plămânii dr. Friedman ne-a condus către experienţe anterioare din copilăria ei în care ea se simţea sufocată şi către o viaţă anterioară în care [ca mama a doi copii] fusese gazată într-un lagăr de concentrare din Germania nazistă, experimentând frica de moarte şi sufocare. Evenimentul nerezolvat din această viaţă anterioară era cel mai puternic încărcat, fiind mai stresant decât însăşi evenimentul declanşator. Iar acest lucru nu este ceva neobişnuit la pacienţii cu cancer pe care îi văd eu, faptul că evenimentul declanşator este mai puţin încărcat emoţional decât conflictele anterioare nerezolvate. Toate conflictele psiho-emoţionale au fost în acest caz rezolvate, iar dr. Friedman a scăpat de cancer în câteva săptămâni.

CAZUL 2: Următorul caz pe care îl prezint este cel al unei doctoriţe binecunoscute, dr. Cherie Santasiero, fondatoare, director general şi preşedintă a Centrului Medical Holistic Sedona din New York, care şi-a dat acordul ca experienţă ei să fie împărtăşită. Dr. Santasiero m-a contactat la începutul lui septembrie 2013, vrând să îşi vindece cauza psiho-emoţională a cancerului, o formă rară şi agresivă de cancer, carcinomul metaplastic, la sânul drept. Am efectuat cele patru sesiuni de câte 2 ore din 23 septembrie până pe 26, utilizând vizualizarea, terapia de regresie şi EFT (Emotionally Focused Therapy – terapia focalizată emoţional) ca modalitate principală de vindecare. Dr. Santasiero prezenta un înalt grad de durere psiho-emoţională nerezolvată [tipică celor cu cancer], fiindcă ea decisese mental să moară înaintea soţului, pentru a nu rămâne singură. În timpul sesiunilor am fost capabili să vindecăm cu succes întreaga durere psiho-emoţională observabilă şi dr. Santasiero a fost capabilă să se confrunte cu durerea şi teama datorate faptului că ar fi rămas singură şi să le vindece, atât pe acestea, cât şi dorinţa asociată acestora, de a muri. Pe 14 octombrie, două săptămâni şi jumătate mai târziu, am primit următorul e-mail: „Bună, Glen, vroiam să ştii că ultimele mele analize, examinarea tomografică, mamografia şi RMN-ul au arătat bine! Doctorul a fost puţin surprins, dar noi nu. Ar trebui să fac din nou analizele peste trei luni, te ţin la curent. Mulţumesc foarte mult pentru tot ajutorul tău. Învăţ EFT pentru familia, prietenii şi pacienţii mei.”

Pentru cei care nu ştiu, doctorul Ryke Geerd Hamer este cel care a pus bazele a ceea ce se cunoaşte a fi “Nouă medicină germanică”.  Pentru unii controversată însă de foarte mare folos pentru cei care au încercat-o. Hamer aduce în prim plan o metodă clară şi logică de rezolvare a problemelor de sănătate şi anume înţelegere bolii şi cauza care o determină.

Există şi în România specialişti foarte buni în acest domeniu, oameni care au trecut chiar ei prin boli grave şi au reuşit să se vindece.

Sursa: http://viataverdeviu.ro/dr-ryke-geerd-hamer-cum-traumele-nerezolvate-declanseaza-cancerul/

Posted in Medicină alternativă.