La răscruce de drumuri – Nașterea lumii noi

La răscruce de drumuri – Naşterea lumii noi, este un documentar incendiar care aduce argumente suplimentare în vederea schimbării mentalităţii la nivel de societate, pornind de la fiecare individ, cu scopul de a crea o nouă lume în care să trăim cu toţii în deplină armonie. Filmul conectează informaţii noi şi  explică foarte clar necesitatea acestei schimbări pe care trebuie să o facem fiecare, la nivel  individual, dar şi împreună.

Filmul ne prezintă descoperiri din domenii diverse, cum ar fi  biologie, psihologie, rețelistică, ştiinţa sistemelor, afaceri, cultură şi mass-media, dezvăluind mecanismele interioare ale experienţei umane în secolul XXI şi îndemnându-i pe cei ce îl vizionează să „iasă din cutie” şi să conteste prejudecăţile legate de cine suntem cu adevărat şi de ce facem ceea ce facem. Toate aceste informaţii sunt plasate în contextul evolutiv actual: tulburări sociale, războaie,  dezastre naturale, dezastre economice şi alte eşecuri ale civilizaţiei actuale – context care ne-a adus în situaţia pe care o trăim astăzi: o lume dezbinată, dezamăgită şi resemnată în ceea ce priveşte viitorul.

Acest context pregăteşte paşii unei noi viziuni integrate şi integrale asupra lumii, viziune care îşi croieşte drum de ceva vreme prin puterea reţelelor de socializare (indiferent care a fost iniţial scopul creearii lor) în planul conştiinţei noastre personale dar mai ales colective.

 

Posted in Comportament uman.