Zone cu mare încărcătură spirituală în România

Este Tibetul leagănul spiritualității sacre? Astăzi, Tibetul este un teritoriu devastat din punct de vedere al spiritualității. Contextul politic a determinat acest lucru.

Există multe alte zone, de o spiritualitate sacră, care rămân misterioase și de neînțeles pentru mulți dintre noi, mult mai apropiate, pe care nu le cunoaștem sau le ignorăm.

România are astfel de locuri, necunoscute, ascunse, care ne pot pune în comunicare cu cele mai profunde legături ale spiritualității.

Comunicarea cu sacra lume a Shambalei se poate face de aici, din România. Proiecția în timp, în cazul nostru, în trecut, se poate realiza în cel mai puternic centru spiritual din România, care este Sarmisegetuza. Sarmisegetuza mai este numită și Soarele de andezit, sau discul solar.

Sarmisegetuza

Există în această zonă o forță solară excepțională, care este pusă în evidență prin mărimea ți grandoarea sanctuarului dacic, dar și prin poziționarea acestuia. O simplă atingere a pietrelor care formează discul solar și comunicarea cu sacralitatea se va produce.

Sfinxul din Bucegi este un alt loc plin de energie, care antrenează forțe spirituale puternice. Se spune că Sfinxul este o creație a naturii, sau poate, nu. În vârful Sfinxului, se găsesc pietre care sunt total diferite de roca din care s-a format Sfinxul.

sfinx

Acestea sunt similare ca structură cu rocile din Gizeh, Egipt. Sfinxul este considerat un semn al Soarelui, un spirit uriaș. Nu se cunosc date despre modul în care pietrele de pe capul Sfinxului au ajuns în România. Ele sunt unice, asemenea tip de roci ne mai fiind întâlnite în structura muntoasă din România.

Cu siguranță, ele au fost aduse și așezate în acest loc de o forță sau o mână umană sau non-terestră.

Vârful Omu sau axa lumii sau ombilicul Pământului, este o zonă unde se îmbină lumina cu Soarele.

varful-omu

Zona a fost asemuită cu un cristal care purifică mentalul. Se spune că Vârful Omu este muntele ritualurilor solare. Soarele este puterea supremă care dă energie acestei zone.

O altă zonă de spiritualitate sacră din România este peștera Ialomița. Întunericul este de această data forța care dă sacralitate locului. Nu întâmplător, în apropiere este o mănăstire, un loc binecuvântat. Întunericul este o forță vie, caldă, care paradoxal, după câteva minute de întuneric, dă lumină.

ialomitei

Barierele dintre om și sacralitate cad una câte un, întunericul dând naștere, în profundul peșterii, la o lumină caldă și odihnitoare.

Se spune că, în interiorul peșterii oamenii au avut parte de proiecții astrale, fenomene unice și misterioase. Întunericul are propriul său ritual, în care se aud incantații venite dintr-o altă dimensiune.

Histria este locul unde se spune că poți admira un straniu joc al luminilor.

his

Ca și Sarmisegetuza, cetatea Histria a fost un loc în care Soarele a guvernat. Toată civilizația acestei zone este legată de Soare. În jocul de lumini are loc o simbioză a fizicului cu mentalul, a lumii reale cu o lume invizibilă. Merită să poposiți în aceste locuri și să trăiți experiențe unice, de neuitat.

Sursa: http://www.efemeride.ro/zone-din-romania-de-mare-incarcatura-spirituala

Posted in Descoperiri.